Gebeliğin 28. haftası bitince son üç ay başlar. Bu dönemde gebeler hekime iki haftada bir gelirler. Her vizitte, tansiyon ve kiloları değerlendirilir.
28- 34. gebelik haftaları arası erken doğum riski olan gebelerin bebeklerinde akciğer gelişimine destek veren Celeston isimli iğneler kullanılır. Yine bu haftalar arasında bebeğin beyin gelişimini desteklemek için anneye kilo alımı yapmayan DHA kullanımı uygun olur (algae oil) .Aspirin ve DHA 34. gebelik haftasından sonra kullanılmaz.
Anne adayının doğum egzersizleri ve nefes çalışmalarına hız vermesi istenir.
Haftalık takiplerle 40. gebelik haftasına kadar gebe takip edilir. 40. gebelik haftası son adet tarihinden itibaren 10. ay demektir. 34. gebelik haftasından sonra plasenta, yani bebeğe oksijen ve besin sağlayan anneye bağlı olan damarlar yavaş yavaş kapanmaya başlar. Bu durum PLASENTAL REZERVİN AZALMASI olarak değerlendirilir. Ve bebek daha azla yetinmeye başlar. O yüzden 40. gebelik haftasının ötesinde gebelik takibi yapmak anne karnında suyun azalması, bebeğin mekonyum dediğimiz ilk kakasını suyuna yapıp bu parçacıklı suyla akciğerlerini tıkaması, ani plasental enfarktüslere bağlı hayati riski, doğum sırasında oluşacak düzenli kasılmalara dayanamama durumunu meydana getirebilir.. Bu riskler bilinerek ve hekimin onayı ile devam sağlanmalı ve takipler yedi günde birden 3 günde bire düşürülmelidir. Bu haftalarda 30. gebelik haftasından sonra vitaminlere ek olarak meme ucu kremleri kullanması anne adayının doğum sonrası emzirme güçlüğü yaşamasını engeller. Demir (60 mg/gün) folik asit, B12 takviyeleri ve meme ucu kremleri doğumdan sonra da emzirme boyunca kullanılması fayda sağlayacak takviyelerdir.